Kees verhaal

Kees Doolaard werd in 1922 geboren in Rotterdam. Hij volgde een bouwkundige teken opleiding in Rotterdam. Vervolgens vestigde hij zich als meubelmaker. Waar hij met veel passie ontwierp en bouwde.

Na de oorlog is hij op zijn fiets gestapt en is van Rotterdam naar Den Helder komen fietsen om daar een nieuw leven op te bouwen.  Kees is daar een doe-het-zelf-zaak,  galerie en  lijstenmakerij begonnen en ontwikkelde zich langzaam verder tot kunstschilder… Langzamerhand werd hij bekender en bekender in stad en omstreken. Dit kwam vooral door zijn zeegezichten, landschappen en portretten maar ook in zijn abstracten is veel liefde en passie te lezen. In Den Helder blies hij de plaatselijke kunstkring nieuw leven in en organiseerde hij exposities, kunstmarkten en -manifestaties. Ook gaf hij schilderlessen en workshops. Naast zijn schilderkunst, ontwikkelde Kees nog een andere kunst. De kunst van het beeldhouwen.Zo bouwde hij een hele speeltuin van gebeeldhouwde bomen. Ook staan er enkele bekende bronzen op zijn naam, zoals “Het Dirigentje” in de Schouwburg van Den Helder en “De Jutter”, in het centrum van dezelfde stad.

Wat zijn naam echt bekend heeft doen worden is de bouw van het Kunst En Evenementen Schip in de Keizersgracht van Den Helder. Dit was een drijvend kunstwerk van en voor mensen, waar allerlei grote en kleine culturele gebeurtenissen hun plek vonden.

Helaas is het schip, nadat het werd overgedaan aan een nieuwe groep mensen,  verloren gegaan.  Kees had inmiddels,  wat we wel weer een geluk mogen noemen, de stad ingeruild voor het heerlijke polderse dorp Anna Paulowna. Hier hebben Kees en Elly een bollenschuur weten te veroveren die ze hebben gedoopt tot de Kunst En Evenementen Schuur. Met de hele familie hebben ze hun beste been voor gezet en er weer heel wat moois van gemaakt! Mocht u het nog niet gezien hebben, het is zeker een bezoekje waard!

Het schilderen liep als een rode draad door Kees zijn leven.  Vooral zeegezichten en abstracten vormen een belangrijk deel van zijn werk. Zijn werken zij over de hele wereld verspreid. Er zijn zelfs werken terug te vinden in landen als Noorwegen, Zweden, Turkije, V.S., en Duitsland. Zijn werk is naast de naam Kees Doolaard, ook vaak  gesigneerd met de naam Kornelis D.

Op 8 januari  2013 is Kees na een moeilijke tijd overleden.

Naar zijn wens worden de activiteiten in de Keesschuur  door Elly en de kinderen op intensieve wijze voortgezet.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien