Elly’s verhaal

Even in het kort, want mocht u geïnteresseerd zijn in het hele verhaal, kunt u dat bij ons in de galerie komen halen. De heer Doolaard heeft toen Elly 60 werd een boekje over haar geschreven.
Elly Kroon werd in 1948 geboren in Anna Paulowna. Als dochter van een bollenkweker werd de liefde voor bloemen er met de paplepel in gegoten. Na de middelbare school volgde zij een opleiding lerares tekenen, schilderen en handarbeid. Waarna ze zich aan het schilderwereldje wijdde.  Niet veel later is zij bij Kees terecht gekomen en eerst les gaan geven bij de Noorderkunstkring, en vele jaren later in het sfeervolle atelier aan de Keizersgracht. In haar lessen liet zij haar cursisten kennismaken met alle technieken, zoals olieverf, acryl, aquarel, pastel en tekentechnieken. 

Samen met Kees heeft Elly het Kunst En Evenementen Schip gerund. Veel activiteiten hebben zij samen begeleid en er 1 groot feest van gemaakt. Geboeid door de optredende muzikanten heeft zij vele studies en schilderijen gemaakt van allerlei artiesten tijdens hun optreden.

De liefde voor de bloemen is duidelijk merkbaar bij het bekijken van haar schilderijen. Vele doeken heeft Elly al met bloemen beschilderd. Ook van het vlakke Hollandse landschap met prachtige luchten heeft zij een hele serie met veel plezier op het witte doek vastgelegd, die in opdracht van het Gemini ziekenhuis in Den Helder zijn gemaakt en daar de mensen rust geeft. Elly heeft veel voor de nationale en internationale kunsthandel geschilderd, waardoor ook haar werken in vele landen verkocht is.

Naast het schilderen is ook bij Elly een liefde ontstaan voor het ontwerpen en maken van beelden. Onlangs ontwierp zij “Het bloemenmeisje” wat net een beetje bekend begint te raken onder de echte dorpers. (voor al die hem nog niet heeft, een schande!) Samen met Kees verzorgde Elly al jaren lang de decors voor “De Lentetuin” wat toch al een fenomeen is inde omgeving.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien