gevolmachtigd eindejaarsschrijver voor mijn baasje Elly Doolaard

GOEDENDAG !!!De naam is “Bommel”, – gevolmachtigd eindejaarsschrijver voor mijn baasje Elly Doolaard.Even ter verduidelijking – ik ben Elly’s hond, die zwarte Oudduitse Herder – die andere viervoeter is Whisky de derde, maar die is reeds met pensioen, die doet zijn “tukkie”!Ik vind mensen wonderlijke wezens, ze zijn altijd druk en nemen zelden een “blaassie”, in tegenstelling tot mijn soort. Als ik m’n buikje vol heb, kruip ik in mijn mand en doezel lekker wat weg, tevreden en weldoorvoed. Ik trek eens een oogje open en geef een blaf als het helemaal moet, maar mijn mand-uurtje is mij heilig !Die baas van mij eet lopend haar ontbijt, in de ene poot een broodje en in die ander een kop koffie. Dan kijkt ze ondertussen op de computer of er nog mail is en kruipt vaak meteen achter de werktafel !!!Sommige dagen komen er allemaal mensen binnen met koffers vol verf (alsof wij niet genoeg van dat spul hebben!) Zij gaan dan schilderijen maken, nou díe hebben wij óók zat. Elly gaat zich er vervolgens mee bemoeien en dan verraad zij allemaal schildergeheimen, waardoor die lui steeds mooiere plaatjes gaan maken. Zo fokt ze haar eigen concurrenten ! Nou, voordat ik een ander zou vertellen waar de vetste kluiven te vinden zijn………..ben daar een beetje gek …..Er komen ook wel mensen binnen die verf van Elly mee krijgen, maar die geven daar geld voor, daar heb je wat aan: daar koopt ze hondenbrokken voor.Laatst in de zomer, toen het zo warm was, kocht ze voor Whisky en mij een koeldeken. Tof joh ! – zat je met je kop in de Sahara en met je achterwerk op een ijsschots. Wat een beleving !Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best wel heb getroffen met dat baassie… Goed, ze is wat doenerig en druk, maar ze zorgt wel goed voor ons.We doen er wel wat voor terug, wij zijn ook de hele dag op de zaak en we doen “de bewaking”. Je weet tenslotte nooit wat er allemaal binnenstapt. En zij is maar een klein “wijffie”.Maar….niemand komt aan ons baasje, daar staan mijn maat en ik voor in. Soms blaf ik per ongeluk zo hard, dat mensen die het goed bedoelen bang van me worden, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hiervoor mijn oprecht excuses.Nou zijn er ook nog ménsen die goed voor mijn baas zorgen. Zie ik ze binnenkomen met voerbakken vol nassie, spare-ribs en allerlei stamppotten. Lief wel van die mensen, ik denk dat ze ook van haar houden, net als wij. Mooi toch !Er komen ook wel eens lui, die plotseling heel erg gaan poetsen of stofzuigen, dat vinden ze kennelijk leuk. Nou ik niet zo. Om je mand heen, onder je poten door, waterbak opzij, vervolgens moet ik ook nog worden gekamd, wat een lol ! Maar ja, Elly lijkt er wel erg blij mee te zijn, dus houd ik ook maar mijn bek.Nu is er de laatste tijd iets vreemds aan de hand. Het begon met het stoppen van de concerten. Zal ik effe uitleggen: Elly en de anderen, organiseren elke zondag een “concert”. Dat is: één mens of meerdere mensen die samen zingen ( bij ons heet dat janken) of op instrumenten spelen. Dat was wel tof toen. Er kwamen heel veel mannen en vrouwen die allemaal blij keken en met mij speelden en me aaiden, ze waren de hele middag gelukkig.Plots stopte dat, terwijl in de baas haar boekie nog heel veel optredens stonden.En nu de laatste weken kwamen ook die schilders met koffers verf niet meer. Er werden geen plaatjes meer gemaakt en er waren dagen dat de baas alleen maar wat klanten hielp en lijsten maakte – maar niet meer die massa’s leuke mensen.Ik heb begrepen, tenslotte ben ik een intelligente hond, dat er een grote spelbreker aan het werk is: “Corona”heet ie. Daarom mogen mensen niet meer spelen en kroelen met elkaar – gelukkig nog wel met honden pfffft…- en ze moeten afstand houden van elkaar. Jakkes !Alle mensen moeten straks een prik halen bij de dokter om die spelbreker te laten ophouden. Een prik ! Getver…dat moest ik verleden week ook nog. Ik had die dierendokter bijna te pakken, hij was net even sneller dan ik. Een beetje in mijn nek prikken ….Nu, sinds een week, mag de baas helemaal niet meer “winkelen”.Dat is stil ! Ook in de baas haar portemonnee. Ik hoop dat ze nog wel brokken kan kopen…Maar vanmorgen bij het uitlaten liep ze plotseling te huppelen ! Ze leek gewoon hartstikke blij…..Misschien omdat ze Whisky en mij heeftof zoveel lieve vriendenof zoveel lieve familieof zoveel aardige klantenof zoveel leuke cursistenof zoveel lieve zorg krijgtof omdat de zon scheenof omdat ze gezond isof……of…..Ze wenst U in ieder geval ook een “HUPPELGEVOEL” in 2021en “U moet gezond blijven” zegt ze.Tot kijk in 2021 !!!Poot en Knuffel van Duvel / Whisky

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien